There was an error in this gadget

Thursday, December 29, 2011

Kaulah Segalanya by Hazrul Nizam

Kau merubah segala,
Cinta yang ku dahaga,
Kehadiran dirimu menyinarikan semula hatiku,
Kaulah segalanya,
Yang menyinar hidupku, kasih
Hanya satunya yang ku cintai

Hulur tanganmu kasih,
Sambut cintaku,
Jangan tinggalkan aku seorang diri
Tak sanggup lagi dilukai

Maafkan aku, jika salahku,
Peristiwa yang pernah ku alami dulu
Aku tahu, betapa pahit mu,
Menerima sejarah hidupku

Kaulah segalanya,
Yang menyinar hidupku, kasih
Hanya satunya yang ku cintai

Sambutlah cintaku
Jangan kau pergi dari sisiku
Cintaku padamu ikhlas sejati

Cintaku padamu, ikhlas sejati

 Thank you so much,yayangg..mmuaahh.. 
Mohd Firdaus Azmeir...i love you so much..muahh..

Tuesday, December 27, 2011

my befday!

25 disember 2011 ari tu is my birthday..its was my first time sambut my birthday without my family sbb i jauh kat shah alam sini and diorg kat sarawak..nk balik pun almost seribu ringgit harga tiket..tu pulang balik..harga g balik miri, rm 500++ like that..and balik ke shah alam rm 350++ mcm tu jgk..total suma, almost seribu..so, tpaksa la batalkan hasrat nak balik ni..kena tggu awal bulan 2 nnti, bru bleh balik..huhu..sedihnyaa..tp, nk wat cmana..mmg dh cm ni hidup merantau d tmpat org..hee..xpa2..i take it as my experience..nway, skrg almost dh nak masuk 2012..mcm xpercaya je 2011 ni akan berlalu meninggalkan kita..byk btol kenangan manis and pahit yg d lalui sepanjang 2011 ni..harap, ia memberi kekuatan n pengajaran kpd kita..insyallah..:)..okay.i need to go..sbb mata dh berair dok dpn laptop dr td..hee..:) Selamat Menyambut Tahun Baru 2012 kpd semua and Semoga Kita Sentiasa d Lindungi Allah SWT..Amin..:)

Rebung Restaurant, Milik Chef Ismail















Rebung Restaurant ni, milik Chef Ismail and Syed Muzafar yg angkasawan negara kita..Its very nice place..makanan dia pun sedap, not bad..Chef Ismail mengetengahkan masakan melayu terutamanya masakan dr Rembau..i syorkan u guys shud try..lunch hour, buffet and byk sgt choice dr appetizer smpai ke dessert..ptg until mlam, bukak for ala carte menu..siap ada pentas utk karoke lagi! hee..syg skali xdpt jmpa Chef Ismail sbb time ktaorg pegi ni, Chef Ismail pegi naik Haji..

Kenny's Delight Nyoya Restaurant, Melaka!

Ikan Masak Asam! fantastic!

this is chicken curry baba n nyonya style!sedap!!

Terung Goreng Cili..i give 5 star!

Stir Fry Fish..memang sedap!!






Inside of the restaurant..


Outside the restaurant..
the owner of the restaurant, Mr.Kenny's,Baba & Nyonya

I would like to say that, this is my first time rasa masakan baba n nyonya punya masakan..seriusly, sedap..its right near the junction of Jln Hang Kasturi. Its was the best for me.
Dh lah Mr. Kenny sendiri yg masak..i salut dia sbb dia memang pandai masak n rasa dia buat i rasa nak nangis! sedap! suasana tmpat makan ni pun not bad..u can choose sit kat luar atau sit kat dlm..yg specialnya about this place jgk, dia gunakan rumah tradisional baba n nyonya..so, u can feel the old style of the house..its really nice place and nice food..im sure that i akn datang ke sini lagi utk makan masakan Mr Kenny! Layanan drpd workers pun friendly and bagus..i really like this place..u guys shud try!

Wednesday, May 18, 2011

dats y i love my own place, Limbang!

ni namanya periuk kera..hee


pemandangan senja d limbang..


terjumpa si dia ni..hee..


cian..mangsa kemalangan..:(


jom menyeberang..hee

cerita d bulan May

Aslkm! n salam sejahtera (mcm bunyi pemberita merik salam!) haha..XD
dh lama rasanya x update crita2..mostly byk pic jak ku update..nway, selamat bercuti kpd student2 uitm..isilah masa cuti ni dgn aktivit2 berfaedah yee..hee..:p..aku ingat aku pun nk bercuti jgk..panjang tu cuti..3 bulan woo..hoho..tp, sygnya aku praktikal sepanjang cuti tu jgk..*sedih sekejap.. hee..xpe laa..bia la sem ni praktikal..sem dpn, haa..amik kau..cuti 3 bulan tu..berjimba2 aku..hahaha..plan cuti sem dpn nak amik lesen..pas tu nak pegi holiday ke sabah..serius aku rindu sabah! kundasang..dem! harap dpt mendaki gunung kinabaluu!! xpun kalau xleh, pegi gua niah miri pun jadi lah!lama dh aku mengidam saat2 mcm nii..hee..hope tercapai..kite pegi ramai2 ye!hee..
xlama lagi nak praktikal..bulan 6 stat..kalau xdpt dkt miri, aku mintak kat Pangkor je lahh..jauh pun jauh lah..mak ngn ayah pun bagi lampu hijau..hee..diorg ckp, bgs lah kalau dpt pangkor..dpt mak ngn bapak pegi situ nnti..hahaha..
Oklah, smpai sini saja dulu..nak cerita panjang2 memang mcm karangan skolah panjangnya nnti..hehehe..mintak diri dulu..:)..komen2 lah picture2 yg sya post tu..:)..aslkm...:)

jungle trekking sekejap :p